İSTANBUL / ŞİŞLİ - Sait Çiftçi İlkokulu

Ekm

Sait Çiftçi İlkokulu Anasınıfı Öğretmenleri tarafından yürütülen Erasmus+KA220  Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıklarının “Active Strategiesforinclusionanddiversity in a earlychildhood_A.S.I.D.E.C" (Erken çocukluk döneminde kapsayıcılık ve çeşitlilik için aktif stratejiler) 2021-1-RO01-KA220-SCH-000030958,  konulu projemizin İlk Hareketliliği Türkiye'de okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Proje ortaklarımız Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Polonya’yı ile projemizin konusu olan Kapsayıcılık ve Çeşitlilik için Aktif Stratejiler ile ilgili etkinlikler, sunumlar ve workshoplar düzenlenmiştir. Projenin sonunda hareketlilik faaliyetini destekleyen etkinlikler çocukların ve Proje ortaklarımızın katılımıyla düzenlenmiş olup, bu önemli yolculuğumuzun “weareeachuniqueandbeatiful but togetherweare a masterpiece”(Her birimiz eşsiz ve güzeliz ama birlikte bir başyapıtız) asıl mesajını sizlere vermek istedik.

Projeyle okulun stratejik hedefleri doğrultusunda, mevcut öğretimin daha kaliteli hale getirilmesi, değerler eğimi kapsamında vatan sevgisinin güçlenmesi, farklı özelliklere ve kültürlere saygı ve hoşgörü gelişimi, yaşamsal becerileri güçlendirme amaçlanmıştır. Bu hedefler doğrultusundaçocukların duygularını tanıma ve yönetme, çatışmaları çözebilmelerinde onlara rehberlik edebilme ilkesini öğretmenlik becerilerine kaynaştırma, aynı zamanda okul refahını artırırken; ebeveynlerin ve öğrencilerin de yenilikçi adımlarla kültürler arası değerlere merak ve ilgilerine cevap bulabilmeleri amaçlanmaktadır.

Sait Çiftçi İlkokulu Okul Müdürü Zülfikar Aydemir, Erasmus projeleriyle öğretmenlerimizin ülkemizin gelecek vizyonuna uygun gelişimler kaydettiğini belirterek, Okulumuz proje öğretmenlerinin katkılarıylaçocukların değerler eğitimini(hoşgörü, dayanışma, yardımlaşma…) geliştirmeye yönelikyenilikçi öğretim yöntemlerini kullanarak davranışları olgunlaşmış bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır.Değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması içinErken yaşlardan itibaren bireylere verilen değerler eğitiminin,toplumun varlığının devam etmesi için son derece çok önemlidir.

Ekm

ERASMUS KA220-POLONYA

Sait Çiftçi İlkokulu Anasınıfı Öğretmenleri tarafından yürütülen Erasmus+KA220  Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıklarının “Active Strategiesforinclusionanddiversity in a earlychildhood_A.S.I.D.E.C" (Erken çocukluk döneminde kapsayıcılık ve çeşitlilik için aktif stratejiler) 2021-1-RO01-KA220-SCH-000030958 projemizin Uluslararası toplantısı olan 2. ayağı PolonyanınGrodziskuWielkopolskim- kentindeki PrywatnePrzedszkole'deOkulu'nda Bulgaristan, Türkiye, Makedonya ve Romanya'dan ortaklarla birlikte gerçekleşti. 4 günlük ziyaret süresince. Projemizin bu ayağında 12 – 15 Temmuz 2022 tarihlerinde “ERKEN ÇAĞLARDA KATILIM VE ÇEŞİTLİLİK İÇİN STEM” temasını işledik.

Proje süresincemisafir okulumuz öğretmenleriçocukların dans performanslarıyla karşıladılar. Anaokulunda etkinlikler ve Atölyeler yapıldı. GrodziskWielkopolski'deki Belediye Binası ziyaret edildi ve Belediye Başkanıyla toplantı yapıldı

Proje ortaklarıyla proje internet sayfamız olan ASİDEC “Proje sahasının oluşturulması – proje ortaklarıyla bilgisayar çalıştayı” yapıldı.

“Poznan Kapısı” Müzesi ve “Kruvasan Müzesi” ziyareti özelspesiyalitesini pişirme şansımız oldu.

İlk yıldan sonra anketlerin izlenmesine ilişkin proje toplantısı projenin gelecek yıl faaliyetlerine ilişkin bilgiler üzerine konuşuldu

İkinci anaokulunu olan – PrywatnePrzedszkole „Akademia

Opalenica'dakiMaluchów”ziyaret edildi. Geleneksel polonya dansları gösterisi olan– “Cybinka”- öğretmen tarafından ilgiyle izlendi.

Kas

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİNCE DÜZENLENEN SİBER ZEKA BİLGİ YARIŞMASINA KATILIYORUZ.